Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
In de discussie  rond de aankomende stemming van de centrale medezeggenschapsorganen van de UvA (COR en CSR) over de Amsterdam Faculty of Science (AFS) lijken studenten inmiddels lijnrecht tegenover het College van Bestuur (CvB) te staan. Universiteitshoogleraar Alexander Rinnooy Kan is door COR-voorzitter Radboud Winkels benaderd met de vraag of hij een soort bemiddelingspoging zou kunnen ondernemen.

Maar CSR-voorzitter Sam Quax, tevens voorzitter van de gezamenlijke vergadering (gv) van CSR en COR, zegt dat de studenten daaraan geen behoefte hebben, hoe goed ook bedoeld. Quax: ‘De bedoeling zou zijn geweest dat wij als studenten een gesprek zouden hebben gehad met de heer Rinnooy Kan. We zouden dan samen met hem een soort inventarisatie hebben gemaakt over de punten van zorg die er aan onze kant bestaan over de AFS. Maar wij zijn zelf heel goed in staat om die zorgpunten te inventariseren, daar hebben we de heer Rinnooy Kan niet voor nodig.’

De datum van stemming over de AFS nadert inmiddels snel: volgende week vrijdag 20 december zal de gv een stemming houden over de AFS, vermoedelijk in het Bungehuis. Hoe de stemming zal verlopen is niet met zekerheid te voorspellen. Quax laat wel weten dat de mening van de facultaire studentenraad (fsr) van de FNWI  ‘zeer zwaar’ zal meetellen. De fsr heeft dinsdag in een officiële brief laten weten faliekant tegen de AFS te zijn en heeft een negatief stemadvies afgegeven aan de gv. Mocht het volgende week tijdens de stemming op een 'nee' uitdraaien, dan heeft het CvB altijd nog de mogelijkheid via de rechter te proberen groen licht af te dwingen over de AFS.

Volgende week woensdag 18 december is er een groot live radio-interview van
Folia Radio met Karen Maex, de decaan van de AFS in oprichting. Uitzending via Amsterdam FM tussen 16-17 uur.  Bijwonen kan. Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam.