Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Zijn vrouwen die regelmatig casual seks hebben sletten, of zijn ze juist stoer en onafhankelijk? En hoe is dat voor mannen? In de documentaire Sletvrees (vanavond 20.55 uur op Nederland 3) gaat Sunny Bergman op zoek naar de vraag hoe het is gesteld met onze seksuele bevrijding. Zij voelt mensen aan de tand over hun eigen en andermans seksualiteit. Speciale nadrukt ligt daarbij op de vrouwelijke seksualiteit, want de angst om slet genoemd te worden, oftewel sletvrees, blijkt bij veel vrouwen nog steeds aanwezig.

Wijsbegeertestudent Roos van Ees (22) was de rechterhand van Bergman bij het maken van de film (en het gelijknamige boek). Ze deed research, fungeerde als inhoudelijke sparringpartner en vroeg mensen op straat of ze zich wilden laten interviewen over hun seksualiteit. Zelf is ze ook te zien in de film, in hetzelfde tentje waarin ook de door haar gerecruteerde mensen hun verhaal deden. Ook in haar eigen leven heeft Roos soms last van sletvrees. ‘Ik doe het wel, casual seks hebben, maar ik wil nooit dat andere mensen het weten,’ vertelde ze in een interview in Folia Magazine.

Bergman en Roos pleiten voor bredere definities van wat mannelijk, vrouwelijk, en wat sexy is. En zeker ook voor een bredere kijk op wat een vrouw sexy maakt. Roos verwijst naar een scène uit de film die voor haar exemplarisch is voor zo’n benadering: ‘Dat een meisje zegt: “I feel sexy when I have good words.” Dat vind ik heel herkenbaar, wanneer je precies goed kunt verwoorden wat je wilt zeggen, dat je je dan heel sexy voelt.’

Ben je zelf ook bang om slet genoemd te worden? Of vind je juist dat al die wijven niet zo moeten zeiken? Kijk dan vanavond, of later op uitzendinggemist.nl, de film, en meng je met de hashtag #sletvrees in de discussie op Twitter. Roos staat je graag te woord.