Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Ze zijn talentvol, inspirerend en ook nog eens genomineerd voor de Viva400. Drie UvA- en HvA-alumni strijden om een plek in de Viva400 van magazine Viva. Voor de winnaars eeuwige roem en de kans tot het winnen van een auto. Het is nu aan Viva-lezers om op ze te stemmen. De genomineerden namen een moment om ons te overtuigen waarom zij het tot de lijst moeten halen.

‘Ik wil die auto absoluut niet winnen. Ik wil liever een ov-jaarkaart’

UvA-student en VN-jongerenvertegenwoordiger Ralien Bekkers (21) is sinds haar zestiende bezig om duurzaamheidsproblemen aan te pakken. Jong en Duurzaam, Students for Sustainability Amsterdam, klimaatambassadeur bij Jongeren Milieu Actief: dit zijn enkele van de organisaties waar zij werkte aan een duurzamere wereld. Bekkers hopt van de ene naar de andere lijst. Vorige week stond ze nog in duurzame top 100 Nu is ze genomineerd voor Viva400 in de categorie ‘Aanstormend Talent’.

‘Ik vind het een hele eer om genomineerd te zijn in deze categorie. Ik kreeg reacties op Facebook dat ik helemaal geen ‘aanstormend talent’ ben, omdat ik al een aantal jaar strijd voor het verbeteren van de duurzaamheid zowel nationaal als internationaal. Ik ben niet strijdlustig in deze wedstrijd, ik ben vooral strijdlustig in mijn werk. Binnenkort ga ik naar de klimaattop in Polen om hopelijk weer een stap vooruit te komen. Het lijkt me wel fantastisch om te winnen. Als ik win doe ik wel wat aan de prijs. Ik hoef namelijk helemaal geen auto. Het was veel beter geweest als ze een ov-jaarkaart zouden geven. Veel duurzamer.’

‘Ik ben de enige jurist die echt online is’

Oud-UvA rechtenstudent Charlotte Meindersma (26) is tegenwoordig jurist en blogger. Met haar heeft ze haar weg in de bloggerswereld gevonden. Hier probeert ze op interactieve wijze online jurisch advies te geven aan ondernemers. Zij werd door haar blog genomineerd voor de categorie: ‘Online’.

‘Juristen hebben een saai, moeilijk en vervelend imago. Ik probeer dat te doorbreken. Het doel is om mijn werkwijze te verspreiden en ondernemers verder helpen. Om erkend te worden moet je hard werken. Dat heb ik tot nu toe ook gedaan. Ik benader zoveel mogelijk mensen. Ik ben uniek in mijn categorie. Je ziet voornamelijk beautybloggers en die hebben nogal een achterban. De zusjes Verbon zie ik als geduchte concurrenten met hun cupcakes. Zij zijn populair en hebben veel volgers die hun website bezoeken.‘Ik zie mezelf niet als een stoere vrouw’

Sharita van der Hulst (28) heeft tijdens haar stage aan de HvA boksles gegeven aan gedetineerden in Zuid-Afrika. Het boksen is er met de paplepel in gegoten. Haar vader had een eigen boksschool waar ze als jong meisje begon. Ze heeft nu haar eigen bedrijf genaamd Shasportclinics. Ze is genomineerd voor de categorie 'Stoer'.

‘Ik zie mezelf niet als een stoere vrouw. Ik kan me wel voorstellen dat andere mensen me zo zien. Boksen heeft een mannelijk imago. Men zien boksen vaak als een agressieve sport, maar dat is het niet. Het brengt zoveel meer. Het is een mooie sport waar je energie van krijgt. Binnenkort keer ik weer terug naar Afrika om boksles te geven aan drie gevangenen en ze op te leiden op coach. Dat is een hele mooie ervaring. Ik ben gek genoeg niet heel strijdlustig in deze wedstrijd. Ik hou me daar niet zo mee bezig. Ik vind het belangrijker dat er aandacht komt voor boksen. Dan ben ik al tevreden.’

De Viva400 is de vrouwelijke tegenhanger van de Quote500, die jaarlijks wordt samengesteld door weekblad Viva. De dames kunnen tot favoriet benoemd worden in de categorie: 'Mode', 'Creatief', 'Knappe Koppen', 'Stoer', 'Eco', 'Aanstormend Talent', 'Business' en 'Online'. De dames strijden nog tot 10 november voor een plek als favoriet. Stemmen kan via de website.

Foto Charlotte Meindersma: Arnold Reyneveld