Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

AFS-decaan aangetrokken uit het buitenland

Dirk Wolthekker,
23 oktober 2013 - 12:06
UvA en VU zijn buiten de gebaande paden getreden bij het aantrekken van een decaan voor de op te richten gezamenlijke b├Ętafaculteit van UvA en VU. Zowel de grachtengordel als de Haagse politiek is overgeslagen. Men is naar het buitenland gegaan. Eigenlijk geen wonder, gezien de internationale ambities van de nieuwe faculteit.

Stukje bij beetje komt naar boven wie de aan te trekken decaan voor de Amsterdam Faculty of Science (AFS) wordt. Vandaag wordt niet alleen de medezeggenschap ingelicht over de op handen zijnde benoeming, ook de afdelingsvoorzitters zijn inmiddels bijeengeroepen om te worden voorgesteld. Het zou gaan om een vrouw uit een van de kleinere landen in Noordwest-Europa. Het zou kunnen gaan om iemand van de universiteit van Kopenhagen, waar de afgelopen jaren verschillende faculteiten zijn gefuseerd. Daaronder de Faculty of Life Sciences en de Faculty of Science. De daar ontstane b├Ęta-faculteit is in omvang vergelijkbaar met de op te richten AFS.

De CvB's van UvA en VU willen voortmaken met de benoeming en willen zo snel mogelijk groen licht van alle betrokken partijen.