Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Studenten die het honoursprogramma volgen of lid zijn van Studium Excellentie, kunnen zich vanaf nu aansluiten bij een vereniging. Begin september is de Excellentievereniging Amsterdam (E.V.A.) officieel door het bestuur van de HvA erkend.

Afgelopen april was de eerste 'excellentieborrel' al, maar met het akkoord van de HvA kan het bestuur van de vereniging nu echt aan de slag. De bedoeling is om excellente studenten van verschillende domeinen met elkaar samen te laten werken en zo een community te vormen.

Aram Goudsmit (23) is een van studenten die betrokken is bij de oprichting van de vereniging. ‘We willen excellentietrajecten binnen de HvA zichtbaar maken en daarmee het talent van de student ruimte geven voor verdere ontplooiing.’

Bedrijfsleven
Goudsmit noemt de vereniging ‘grensoverschrijdend’, omdat verschillende domeinen betrokken zullen zijn bij de projecten die georganiseerd worden in samenwerking met het bedrijfsleven. De vereniging organiseert daarnaast een keer in de twee maanden een borrel om kennis en ervaringen uit te wisselen. Zo wil de E.V.A de kwaliteit van de excellentieprogramma's verbeteren.

Volgens Goudsmit sluit de vereniging perfect aan bij de denkwijze van excellente studenten. ‘Ik heb zelf zowel het honoursprogramma als het Studium Excellentieprogramma gevolgd en het gevoel gehad dat ik veel meer uit mijn studie heb kunnen halen dan als ik enkel een studie zou volgen. Dit is typerend voor studenten die een excellentieprogramma volgen: ze willen altijd het onderste uit de kan halen.’

Op 13 november is in Crea de kick-off voor studenten die zich willen aanmelden bij de vereniging. Voor meer informatie over de vereniging en de borrel kun je naar de Facebookpagina.