Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Direct doorstromen naar UvA-master voor HvA-studenten

Adelaida de Cuba,
1 oktober 2013 - 15:59
HvA-studenten kunnen vanaf nu een pre-master volgen waardoor ze na het behalen van hun diploma direct kunnen doorstromen naar een masteropleiding aan de UvA. Het samenwerkingscontract voor deze 'academische route' is gisteren in Studio HvA ondertekend door vertegenwoordigers van beide instellingen.

Vooralsnog kunnen alleen de studenten van de domeinen Onderwijs & Opvoeding en van Maatschappij & Recht de academische route volgen. Deze opleidingen sluiten aan op de wo-opleidingen van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

De eerste lichting studenten is dit studiejaar gestart met de academische route. In de hoofdfase volgen ze gedurende drie jaar het onderwijs op zowel de HvA als de UvA. Studenten die hiervoor in aanmerking willen komen, moeten minimaal een 7 staan en geen studievertraging hebben. De studenten betalen even veel collegegeld als voor een reguliere hbo-opleiding.

Maaike Koning (19, sociaal pedagogische hulpverlening) volgt nu de pre-master forensische orthopedagogiek. ‘Naast het feit dat je verdieping krijgt in je studie, scheelt het een jaar tijd - en dus geld. Anders zou ik na mijn studie een schakeljaar moeten doen wat ik zelf zou moeten betalen. De academische route is een mooie uitdaging. Je moet alleen niks naast je opleiding te doen hebben.’

Het College van Bestuur is van plan in de toekomst het aantal opleidingen met een academische route uit te breiden.