Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Peter Krijnsen directeur holding UvA en HvA

Een van onze redacteuren,
5 september 2013 - 15:14
Peter F. Krijnsen is per 1 september benoemd tot directeur van de UvA Holding BV en de HvA Holding BV. Krijnsen (1955) is de opvolger van Piet Scholten, die sinds 1994 directeur was van UvA Holding en nu met pensioen gaat.

In zijn vorige functie bij VentureLab Twente was Krijnsen verantwoordelijk voor het stimuleren van valorisatie en regionale ontwikkeling. Van 2000 tot 2010 vervulde Krijnsen verschillende consultancy-functies bij onder meer Capgemini en Twynstra Gudde. Voor die tijd was hij werkzaam in commerciële managementfuncties bij diverse multinationals.

UvA Holding is in 1992 opgericht voor de marktgerichte activiteiten van de UvA. Oprichting van de HvA Holding volgde in 2004. Bij de holdings gaat het om commerciële activiteiten die niet tot de kerntaken van de universiteit en de hogeschool behoren. Voorbeelden zijn new ventures, toegepast onderzoek en toegepast onderwijs en overige op de markt gerichte activiteiten. Een aantal derdegeldstroomprojecten is zo geprivatiseerd.

Als gevolg van het toenemend belang van valorisatie voor de UvA en de HvA komt binnen beide holdingmaatschappijen steeds meer accent te liggen op het oprichten en begeleiden van en participeren in new ventures.