Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

Ook VU-studenten bezorgd over bètasamenwerking

Dirk Wolthekker,
15 juli 2013 - 14:00
Onderbouw de noodzaak van een bètafusie en betrek de studenten beter bij de discussie. Dat zeggen de facultaire studentenraden van de faculteiten Aard- en Levenswetenschappen en Exacte Wetenschappen van de VU in een brief aan hun decanen en aan het bestuur van de VU en de UvA. Dit schrijft het VU-weekblad Advalvas op zijn website.

De fsr’s uiten in de brief hun zorgen over de voorgenomen bètafusie van de VU en de UvA, waarover 2 juli een besluit is genomen door de CvB’s van UvA en VU. Dat besluit moet overigens nog geaccordeerd worden door de medezeggenschap van beide instellingen. Eerder uiten ook studenten van de UvA zich al kritisch over de aanstaande fusie die geen fusie mag heten, maar er in de praktijk wel op neer zal komen.

Gedegen onderzoek om de wenselijkheid van de samenwerking aan te tonen ontbreekt, zeggen de fsr’s van de VU. Studenten worden wel betrokken, maar doordat de beide partijen volgens de fsr’s steeds van werkwijze veranderen, is het onduidelijk of studenten überhaupt enige invloed kunnen uitoefenen.

De studenten hameren er ook op dat de administratiesystemen van VU en UvA worden geharmoniseerd vóór de uiteindelijke fusie. ‘Als dat fout gaat, zullen de studenten als eersten de nadelige gevolgen hiervan ondervinden’, aldus de raden. Ook zijn ze bang voor chaos, als er te lang onduidelijkheid is over de locatie waar de studenten hun opleiding afronden, Science Park of VU-campus.

 Zie hier voor het hele artikel in Advalvas.