Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Op woensdag 5 juni onthullen buurtbewoners de bouwschutting rond de bouwplaats van de Roeterseilandcampus van de UvA aan de Roetersstraat. De afgelopen weken hebben ongeveer twintig ouders uit de buurt met hun kinderen, studenten van Kriterion, aannemer BAM en de UvA gewerkt aan de invulling van de bouwschutting.

De schutting schermt de openbare weg af van de bouwplaats van de Roeterseilandcampus. Buurtbewoners kijken de komende twee jaar uit op deze schutting. Aanleiding voor de UvA en aannemer BAM om de buurtbewoners te vragen een ontwerp te maken voor de schutting.

Kunstenaars hebben afgelopen zaterdag het ontwerp van 'het Roetersbos' aangebracht op de schutting. De komende dagen worden de dieren, die kinderen uit de buurt hebben, geschilderd aan de schutting gehangen.

Roeterseilandcampus
Over enkele jaren zijn op de Roeterseilandcampus drie faculteiten gehuisvest: Economie & Bedrijfskunde, Maatschappij- & Gedragswetenschappen en Rechten.  De UvA wil hiermee de samenwerking tussen de verschillende opleidingen, het bedrijfsleven, instituten en de omgeving te bevorderen.
Lees meer over