Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

Eén instellingsplan voor VU en UvA

Redactie Folia,
24 mei 2013 - 22:10
VU en UvA gaan voor de periode 2015- 2020 samen een instellingsplan ontwikkelen waarin komt te staan wat de universiteiten samen doen en wat de eigen punten blijven. Dit vertelde VU-collegevoorzitter René Smit 22 mei bij een vergadering met de ondernemings- en studentenraad, zo meldt Ad Valvas.

In een gelijksoortige vergadering van de raden van de UvA, een week eerder, had UvA-voorzitter Louise Gunning al verteld dat de raden van toezicht van beide instellingen op een aantal punten nauw gaan samenwerken en dat ze over en weer betrokken zullen zijn bij benoemingen van bestuursleden. Deze afspraak zou al ingaan bij de benoeming van de opvolger van Smit dit najaar.

Smit wilde het woord fusie niet in de mond nemen, maar wilde ook niets uitsluiten. Om te beginnen zullen de informatiesystemen en ondersteunende taken worden geharmoniseerd. Op korte termijn komt er een interface om de student-informatiesystemen makkelijker te laten communiceren met elkaar. Dit is nodig voor de komst van één bètafaculteit van beide universiteiten, de Amsterdam Faculty of Science (AFS). Smit verwacht dat nog vóór de zomer het besluit valt dat de AFS er daadwerkelijk komt.