Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
In het Theo Thijssenhuis is Cees Boschman, technisch onderwijsassistent bij het Domein Onderwijs & Opvoeding van de HvA, bezig om met een 3D-printer een pistool te maken. 'De printer staat nu te draaien en morgen is het pistool klaar.'

Willem Brouwer, docent informatica en lid van de Centrale Medezegenschapsraad van de HvA, plukte het bouwpakket van het pistool van internet en stuurde het naar collega Boschman. 'Ik was net op tijd, want kort daarna werd het van internet gehaald,' verklaart Brouwer.

Naar verwachting is de printer morgen klaar en kan het pistool in elkaar gezet worden. Alleen de slagpin en een kogel ontbreken dan nog. 'Een slagpin kunnen we zelf in elkaar knutselen, maar we zijn niet van plan om het wapen te gaan testen met echte kogels. Dat is veel te gevaarlijk,' aldus Boschman.

Vorige week ontstond er ophef toen het een Amerikaan voor het eerst lukte om met een pistool te schieten dat is gemaakt met een 3D-printer. Ook de blauwdrukken van het pistool werden online gezet. Gisteren werd bekend dat de uitvinder van het pistool misschien wordt vervolgd.

Morgen geven Boschman en Brouwer een toelichting op hun actie op Foliaweb.nl.
Lees meer over