Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

Notarieel recht verhuist naar VU

Clara van de Wiel,
3 mei 2013 - 16:49
De opleiding notarieel recht van de UvA wordt ondergebracht bij de Vrije Universiteit. In september 2018 zullen de bachelor en master aan de UvA verdwijnen. Tot die tijd blijft het voor studenten mogelijk hun studie aan de UvA te voltooien.

Volgens de UvA past de maatregel in de ambitie om in het kader van de samenwerking, opleidingen aan beide universiteiten te versterken door deze samen te voegen. Vorig jaar kreeg de UvA-opleiding notarieel recht bij de accreditatiebeoordeling van de NVAO nog een gele kaart. Wanneer de opleiding haar kwaliteit binnen anderhalf jaar niet zou verbeteren, zou deze haar accreditatie verliezen.

De UvA raadt studenten die dit jaar aan notarieel recht willen beginnen aan deze bij een andere universiteit te starten en suggereert daarbij de VU en de Universiteit Leiden. Aan de VU zal de numerus fixus voor de notariële opleiding worden verhoogd, waardoor daar voor meer studenten plaats is. Studenten die desondanks in september aan de UvA willen starten, kunnen het programma tot en met het studiejaar 2016-2017 blijven volgen. Vanaf februari 2018 zal de UvA geen bachelor- en masterdiploma’s notarieel recht afgeven.

Voordat de maatregel definitief wordt moeten de facultaire medezeggenschapsorganen deze nog goedkeuren. Voorafgaand zal ook de opleidingscommissie notarieel recht nog advies uitbrengen.