Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Tijdens een overleg met het College van Bestuur hebben de Centrale Ondernemingsraad (COR) en de Centrale Studentenraad (CSR) de eerste stukken uit de fusieplannen van de UvA en VU gekregen. Tijdens de bijeenkomst gaf CvB-voorzitter Louise Gunning tevens uitleg over de procedure voor de komende periode.

Daarbij gaf ze aan dat de planning voor de fusie van de bètafaculteiten met ten minste een jaar is opgeschoven. Anders dan gepland, zal deze niet in 2014 maar pas in september 2015 gerealiseerd kunnen worden. Een gezamenlijke begroting hoopt men vanaf januari 2015 te kunnen voeren.

Commentaar
De stukken die de raden hebben ontvangen, zijn ter lezing verstrekt.  Op 17 mei staat een vergadering van de COR, de CSR en het CvB gepland, waarop men commentaar kan geven op de plannen. Op 22 mei zal eenzelfde bijeenkomst aan de VU plaatsvinden. Later dit jaar mag de medezeggenschap zich definitief over de plannen uitspreken. Daarmee hoopt men dat het definitieve besluit voor de samenwerking eind dit jaar genomen kan worden.