Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Er komen spannende tijden aan voor AMC-baas Marcel Levi. Zijn ziekenhuis maakte vorige week bekend bestuurlijk te gaan fuseren met het VUmc, waarbij er ‘op termijn’ een ziekenhuis op één locatie zou moeten ontstaan. Wat betekent dit voor zijn toekomst en die van het AMC? Morgen spreekt hij in de uitzending van Folia maakt kennis over onder meer deze plannen.

Levi (Amsterdam, 1964) studeerde geneeskunde aan de UvA en promoveerde cum laude op het mechanisme van bloedstolling. Vanaf september 2010 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en decaan van de faculteit geneeskunde aan de UvA.

'Marcel is een open en enthousiaste dokter, bestuurder, docent en wetenschapper,’ zegt gynaecoloog en lid van de RvB van het AMC, Maas Jan Heineman. ‘Hij is iemand die de organisatie tot in de haarvaten kent, niet alleen als bestuurder maar ook als dokter. Hij kent de werkvloer.'

Marcel Levi Klik op afbeelding voor volledig profiel

Lees het profiel dat Folia Magazine schreef over Marcel Levi.

Folia Radio zendt morgen een interview uit met Marcel Levi. De uitzending is te beluisteren via Amsterdam FM, in de ether op 106.8 en op de kabel op 103.3, tussen 16.00 en 17.00 uur. Vanaf de volgende dag terug te beluisteren via foliaweb.nl/radio.