Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Twee HvA-studenten en twee UvA-studenten zijn dit jaar genomineerd voor de Echo Award. Het gaat om Luxsala Logathasan (hbo-rechten, HvA), Najat Bouabid (pedagogiek, HvA), Sameha Bouhalhoul (sociologie, UvA) en Khadya Driouch (informatierecht, UvA). De Echo Award wordt elk jaar uitgereikt als stimuleringsprijs voor allochtoon talent in het hoger onderwijs.

Jaarlijks wordt zowel een student uit het hoger beroepsonderwijs als één uit het universitair onderwijs bekroond. Nieuw zijn deze dertiende editie de Bèta Techniek Awards, die specifiek voor allochtone studenten in de bètastudies zijn bestemd. Alle winnende studenten in de vier afzonderlijke categorieën worden beloond met een summercourse aan de University of California Los Angeles (UCLA) in de Verenigde Staten. De uitreiking vindt plaats op 17 april in het Vredespaleis in Den Haag.

De afgelopen twee jaar werd de award in de hbo-categorie gewonnen door een HvA-student. In 2011 ging deze naar Najlaâ Bousaïd (lerarenopleiding Nederlands) en in 2012 naar Dellali Segbedzi (hbo-rechten).