Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
UPDATE 21-2-2013 - Met iOS 6.1.2 kunnen de problemen opgelost worden. Om de verbinding te herstellen dient de gebruiker enige handelingen verrichten, zoals te lezen is in deze handleiding.

Een deel van de UvA-medewerkers met een iPhone of iPad kunnen daarop tijdelijk geen e-mail ontvangen. Het Informatie Centrum van de UvA heeft de toegang tot de mailomgeving geblokkeerd vanwege een probleem bij het synchroniseren met de mailbox.

UPDATE 15-2-2013 De blokkade geldt ook voor HvA-studenten en -medewerkers.

Het gaat om apparaten die gebruikmaken van de laatste twee versies van het besturingssysteem, iOS 6.1 en 6.1.1. Eenmaal geïnstalleerd kan de update niet meer ongedaan worden gemaakt. De blokkade treft alleen medewerkers; studenten maken gebruik van Google’s services.

Traag
De fout in het besturingssysteem zorgt voor een excessieve groei van zogenoemde ‘transactie logbestanden’ wanneer de apparaten hun mailbox synchroniseren. Deze bestanden kunnen wel groter worden dan vijftig gigabyte waardoor de server veel meer werkgeheugen en ‘rekenvermogen’ moet gebruiken waarbij temperaturen hoog oplopen. De mailservers worden hierdoor tergend traag, gaan offline of zelfs kapot.

Zowel Apple als Microsoft werken aan het probleem en hebben verschillende workaround-oplossingen aangedragen. Desondanks volgt de UvA Microsofts simpelste advies op en blokkeert, net als veel andere bedrijven, de toegang van iOS6.1 en 6.1.1 tot de mailomgeving.

De UvA is voor de oplossing afhankelijk van Apple en heeft geen zicht op wanneer het bedrijf redding brengt. Gebruikers met een ouder besturingssysteem wordt tot die tijd afgeraden hun toestel te upgraden tot het probleem is opgelost.
Lees meer over