Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Niks aan de hand met voedsel Krasnapolsky

Dirk Wolthekker,
21 januari 2013 - 13:42
Betreft
Deel op
In de producten die hotel Krasnapolsky tijdens het hooglerarendiner op 8 januari serveerde zijn geen ziekmakende stoffen gevonden. Dat blijkt uit het definitieve rapport van Bureau de Wit (BdW) voor water- en voedselkwaliteit en plaagdierbeheersing. Het bureau werd door Krasnapolsky ingeschakeld toen bleek dat een groot aantal hoogleraren en/of hun partners ziek waren geworden na afloop van een diner in het hotel.

Of Krasnapolsky helemaal vrijuit gaat is nog niet bekend. In de loop van de week komen ook nog de uitslagen binnen van ontlastingstesten die de GGD nog verricht. Naast de gewraakte steak tartare van Gasconne-rund heeft Bureau de Wit ook monsters genomen van de gekonfijte kwartelpootjes, de kwartelfilet, de amusepaté, de geslagen room, de pastinaakpuree, de kabeljauwfilet, de morillejus, de gemarineerde paddenstoelen en het gastenwater. ‘Alle bemonsterde producten zijn door BdW als “goed” aangemerkt,’ zegt René Buitelaar van NH Hoteles.

Buitelaar is blij dat er voorlopig niets aan de hand is gebleken, maar wacht voor een eindoordeel het rapport van de GGD af. ‘Daarna zullen we het voorval uiteraard evalueren met de UvA.’

De hapjes die cateraar Eurest serveerde tijdens de receptie in het Maagdenhuis zijn niet gecontroleerd. ‘Want er was niets van over,’ zegt René Niemarkt, vestigingsmanager van Eurest Campus aan de UvA. ‘De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) is vier dagen na het voorval bij ons geweest voor een algemene check. Dat gaat vooral om een check “op papier”, waarbij het erom gaat of wij de procedures goed hebben gevolgd. Daarover hebben we van de VWA nog geen uitsluitsel gekregen.’
Lees meer over