Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Ondanks alle negatieve publiciteit over de kwaliteit zijn toch bijna alle HvA- en Inholland-studenten tevreden over hun keuze voor het hbo. Dat blijkt uit een enquête van Asva Studentenunie en Folia Magazine naar het oordeel van studenten over de kwaliteit van het hbo.

Er werden 141 HvA- en 217 Inholland-studenten (locatie Diemen) ondervraagd. Bij Inholland is 93 procent tevreden over de keuze en op de HvA zelfs 98 procent.

Inholland-studenten zeggen tevreden te zijn over hun opleiding, maar door de slechte naam zijn ze bang geen baan te krijgen. Van hen zou 26,3 procent niet opnieuw voor Inholland kiezen. Aan de HvA is dat 6,4 procent.

Verder blijkt uit het onderzoek dat slechts 18 procent van de studenten het belangrijk vindt dat docenten een mastertitel hebben. Dit terwijl staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra wil zien dat 80 procent van de hbo-docenten een master heeft. Ruim 40 procent vindt praktijkervaring het belangrijkst.

‘Dit voornemen van Zijlstra is een van de weinige concrete maatregelen die hij neemt om de kwaliteit van het hoger onderwijs te verbeteren,’ zegt Asva-voorzitter Eline Peters. ‘Maar uit onze enquête blijkt juist dat ruim 40 procent van de hbo-studenten praktijkervaring bij docenten veel belangrijker vindt, omdat dit aansluit bij de aard van het onderwijs. De mastermaatregel van Zijlstra is ondoordacht en verbetert niet per se de kwaliteit van het hbo.’