Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

UvA Pride start videocampagne seksualiteit en diversiteit

Een van onze redacteuren,
5 oktober 2012 - 07:15
UvA Pride, het netwerk voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (lgbt) die studeren of werken aan de Universiteit van Amsterdam, lanceert vandaag een videocampagne over seksualiteit en diversiteit in Nederland.

Met de drie filmpjes, die worden getoond na een lezing over de rol van mannelijkheid bij homo-emancipatie,  wil UvA Pride 'een ander geluid in het debat over lgbt-emancipatie' laten horen', aldus bestuurslid Martijn van Veen. de campagne moet een statement zijn tegen het idee dat een multiculturele samenleving niet tolerant kan zijn voor homo’s, en bekritiseert traditionele rolpatronen voor mannen en vrouwen, die volgens UvA Pride nog altijd leven in de Nederlandse samenleving.

Volgens Van Veen is er in Nederland nog altijd weinig acceptatie voor mensen die buiten de bestaande hokjes vallen, zoals 'jongens die toevallig modebewust zijn, of meisjes die geen make-up willen dragen' en moet er een 'vertaalslag' gemaakt worden van wetenschap naar de  samenleving. 'Op de universiteit is veel kennis die maar in de ivoren torens blijft hangen.'

De filmpjes zijn vanaf vrijdagmiddag te zien op www.uvapride.nl.