Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Segways bij opening logistiek & economie

Linda Leestemaker,
25 september 2012 - 21:00
De opleiding logistiek & economie (LE) van de HvA is vanaf dinsdag ondergebracht bij het Domein Techniek, op de locatie De Leeuwenburg. Tijdens de opening konden studenten en docenten een ritje maken op een Segway, een elektrische vervoermiddel voor één persoon op twee wielen. De verhuizing van LE is onderdeel van het plan van de HvA om het Domein Economie & Management zich weer meer te laten richten op de kerntaken.

De opleiding LE gaat de vernieuwde verdiepingen in De Leeuwenburg delen met de opleiding logistiek & technische vervoerskunde (LTV). LTV was al onderdeel van het Domein Techniek. ‘Studenten van beide opleidingen geven aan het gevoel te hebben dat de opleidingen hetzelfde doen, dus er zal hopelijk een beetje vriendelijke competitie ontstaan. Door dat soort "strijd" komen ze misschien met nieuwe originele ideeën voor externe partners,' aldus Nanda Piersma, opleidingsmanager logistiek. Segway Nederland is op dit moment een externe partner van de opleidingen. Het vervoersmiddel symboliseert de logistiek tijdens deze opening, zegt Piersma. ‘Logistiek is beweging en geen saaie, lange speeches.’

Logistiek & Economie was onderdeel van het Domein Economie & Management, maar eind maart werd besloten dat de opleiding zou worden overgenomen door het Domein Techniek. Twee andere opleidingen, communicatiemanagement en bedrijfskundige informatica, zijn ondergebracht bij het Domein Media, Creatie & Informatie.

Lees meer over