Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

UAF en HvA gaan nauwer samenwerken

Linda Leestemaker,
26 september 2012 - 07:30
De HvA en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF ondertekenen vandaag een samenwerkingsconvenant om vluchtelingstudenten optimaal te begeleiden bij hun studie.

Er studeren ongeveer 75 vluchtelingstudenten per jaar aan de HvA. Het UAF begeleidt deze studenten bij het aanpassen aan de Nederlandse samenleving. Vluchtelingstudenten geven aan het meeste moeite te hebben met het zich aanpassen aan het Nederlandse onderwijs en ‘het leren om zich in de nieuwe realiteit te begeven’.

Ruud Lubbers, voorzitter van het UAF, wil in heel Nederland meer aandacht voor studenten die moeten vluchten uit hun eigen land. Op de UAF-website vertelt de oud-politicus dat onderwijsinstellingen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de inburgering van deze studenten.

Lubbers zal samen met Jet Bussemaker, rector van de HvA, het convenant op woensdagavond tekenen. In leercentrum Floor van het Kohnstammhuis zullen debatten, interviews en een filmvertoning plaatsvinden. Vluchtelingstudenten zullen het publiek kennis laten maken met hun ervaringen in de hoop het begrip voor hun situatie bij het publiek te vergroten.
Lees meer over