Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
De studentenraad van de Faculteit der Geesteswetenschappen is vandaag een meldpunt gestart waar studenten klachten en op- en aanmerkingen kwijt kunnen over de nieuwe jaarindeling: het 8-8-4 systeem.

‘Wij zijn de laatste faculteit aan de UvA die overschakelt op de nieuwe jaarindeling. Van studenten en medewerkers van faculteiten die al eerder overschakelden hoorden we afgelopen jaar al dat er veel mis ging, dat er te weinig informatie was en dat de voorlichting niet goed was georganiseerd,’ zegt Freek Ronner van de studentenraad. ‘Toen we over die klachten hoorden dachten we: we starten gelijk een meldpunt als het nieuwe systeem bij ons ook wordt ingevoerd. Dat is vandaag dus gebeurd.’

Wie het gevoel heeft dat zijn rooster geen logische opbouw kent, dat een docent zijn stof niet goed kwijt kan in dit nieuwe systeem of wie problemen ervaart met het inschrijfsysteem SIS, kan ze kwijt op het meldpunt. Ronner: ‘We hebben nu al twintig klachten binnen over onder meer SIS en vakken die overlap vertonen.’ De site waar meldingen op kunnen worden gedaan wordt in de loop van de week nog gefinetuned.