Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

PvdA-raadslid Van Velzen benoemd tot HvA-secretaris

Dirk Wolthekker,
19 juli 2012 - 16:13
PvdA-raadslid Geke van Velzen is vandaag benoemd tot secretaris van de HvA. Zij volgt in die functie Arjan Trommel op, die al eerder om privéredenen zijn functie neerlegde. Zij treedt op 27 augustus in dienst. Haar raadszetel geeft ze op.

Geke van Velzen Geke van Velzen

Geke van Velzen (1977) studeerde geschiedenis en sociologie aan de UvA. Beide studies rondde zij in 2002 af, waarna zij tien jaar werkzaam is geweest in de politiek en als adviseur in de publieke sector. Ze was politiek secretaris van de Tweede Kamer-fractie van de PvdA en consultant bij Berenschot. Momenteel is ze, naast raadslid, senior adviseur bij het Bureau &Maes. Vanaf maart 2010 zat ze in de gemeenteraad, waar na een paar maanden al een relletje rond haar persoon uitbrak: tijdens de coalitieonderhandelingen van het kabinet-Rutte vergeleek ze dat aanstaande kabinet, dat gedoogd zou worden door de PVV, met nazi’s en NSB’ers. In een raadsvergadering sprak ze van ‘het kabinet-Bruin I’. VVD- en CDA-raadsleden waren woedend. PvdA-fractievoorzitter Frank de Wolf nam afstand van haar uitspraak.

Dezelfde fractievoorzitter laat nu in een verklaring weten  dat de fractie ‘verdrietig maar zeer begripvol’ is over het vertrek van Van Velzen. ‘De afgelopen jaren heeft ze zich hard ingezet voor een succesvolle Top600-aanpak om Amsterdam veiliger te maken, voor het betrekken van het bestuur bij de buurten, voor de vereenvoudiging van de digitale communicatie vanuit de gemeente en het behoud van de stadsdelen. We zijn haar hiervoor heel dankbaar.’

In haar nieuwe functie als secretaris van de HvA zal Van Velzen het CvB ondersteunen en staat zij aan het hoofd van de afdeling bestuursondersteuning in het Maagdenhuis.