Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Pim van Gool nieuwe voorzitter Gezondheidsraad

Dirk Wolthekker,
12 juli 2012 - 14:58
Hoogleraar neurologie Pim van Gool, werkzaam bij het AMC, wordt per 1 september de nieuwe voorzitter van de Gezondheidsraad. In die functie volgt hij Louise Gunning op, die een paar maanden geleden overstapte naar de UvA om collegevoorzitter te worden.

Pim van Gool (1957) studeerde geneeskunde aan de UvA en promoveerde er op dierexperimenteel onderzoek naar hersenveroudering, verricht bij het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg en wetenschap. In 2000 werd hij benoemd tot hoogleraar in de neurologie, in het bijzonder dementie. In dit verband deed hij onderzoek naar doelmatige diagnostiek, nieuwe geneesmiddelen en (preventie van) dementie. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met onderwerpen buiten de neurologie zoals onderzoek bij verstandelijk gehandicapten, primaire gezondheidspreventie en forensische psychiatrische aandoeningen. Sinds 2005 is hij lid van de Gezondheidsraad.

De Gezondheidsraad is een belangrijk adviesorgaan van regering en parlement op het gebied van zorg en gezondheid. De functie van voorzitter wordt in deeltijd (0,7 fte) vervuld.