Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

CMR wil duidelijkheid over samenwerking UvA-VU

Jeff Pinkster,
22 september 2011 - 11:55
De Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) van de hogeschool spreekt zich voorlopig uit tegen een gezamenlijk administratief centrum voor de HvA en UvA. De raad wil meer duidelijkheid over de samenwerking tussen de UvA en Vrije Universiteit (VU).

‘We gaan even op de rem staan,’ zei voorzitter Astrid de Jager dinsdag tijdens de eerste vergadering van de CMR in de nieuwe bezetting. In aanwezigheid van rector Jet Bussemaker sprak de raad de vrees uit dat de belangen van de hogeschool in de toekomst ondergeschikt worden gemaakt aan die van de universiteit. Zolang niet duidelijk is hoe de relatie met de VU eruit gaat zien is het volgens de raad onverstandig om nu al akkoord te gaan met het opzetten van één organisatie voor diensten als personeel- en salarisadministratie.

‘Hoe meer je nu gaat vervlechten, hoe meer je straks moet ontvlechten,’ lichtte student informatica en vicevoorzitter Lex Sietses het besluit toe tijdens de vergadering. Docent Paul Rijnierse: ‘Hoe groter, hoe meer het gaat om bestuurscultuur en hoe minder het gaat om de kwaliteitsverbeteringen van het onderwijs.’ Jet Bussemaker ging ondertussen niet concreet in op de een samenwerking met de VU, maar drukte de raad  herhaaldelijk op het hart dat het nu het moment is om zich uit te spreken.

Bussemaker: ‘Al is het maar om de discussie aan te gaan van wat al dan niet de meerwaarde is van een bestuurlijke samenwerking met de UvA en mogelijk andere partners. Want nu gaat het om de VU, maar we hebben ook nog Inholland en we hebben ook nog kunstonderwijs in Amsterdam.’ Toch wilde de raad nog niet zover gaan. Het afgeven van een advies over de samenwerking staat ‘voorlopig in de ijskast’, aldus voorzitter Astrid de Jager.