Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Studentenpartij Mei is boos op het CvB omdat zij niets te maken wil hebben met de Gay Pride. De UvA liet gisteren weten ‘geen actieve of passieve rol’ bij dit evenement te willen spelen. Mei wil dat het CvB haar standpunt herziet.

‘Het is belachelijk dat een openbare stadsuniversiteit op deze manier afstand neemt van tolerantie en diversiteit. Het is schokkend dat het UvA-bestuur niet eens morele steun wil uitspreken,’ aldus Mei-voorzitter Nikolai Jacobs in een persverklaring. ‘De UvA heeft een langlopende wetenschappelijke traditie op het gebied van gender – en equalitystudies. De onderzoekers in deze programmagroepen, maar ook alle niet-heteroseksuele medewerkers en studenten worden hierdoor in de kou gezet.’

CSR-lid Alexandra Raymakers, lid van Mei voegt eraan toe dat de UvA, ‘de universiteit van de stad die ooit “the global gay capital” was, zich in zou moeten zetten voor diversiteit en emancipatie’. Raymakers: ‘De UvA moet de gehele academische gemeenschap steunen.’ Raymakers heeft aangekondigd op persoonlijke titel vragen te gaan stellen aan het CvB.