Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Paul Doop, vicevoorzitter van het HvA-UvA-bestuur, gaat leiding geven aan de CDA-commissie die belast is met het schrijven van het nieuwe verkiezingsprogramma.Dat heeft het CDA zondag bekendgemaakt. De commissie heeft kort de tijd om het nieuwe programma samen te stellen. Voor het einde van de maand moet er al een concept zijn afgerond om het definitieve programma op tijd klaar te hebben voor de verkiezingen op 12 september.

De basis voor het nieuwe verkiezingsprogramma wordt gevormd door een rapport dat de partij in januari van dit jaar presenteerde. Het CDA wil terug naar het ‘radicale midden’, weer een brede volkspartij worden. Belangrijke pijlers zijn de hervorming van de sociale zekerheid en het belastingstelsel. Verder pleit de partij voor een ‘andere toon’ in het integratiedebat.

Doop behoort tot de progressieve vleugel van het CDA. De christendemocraat was fel tegenstander van de samenwerking met de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. Op het beruchte CDA-congres in 2010 was hij een van de leden die tegen samenwerking stemde. ‘De PVV valt mensen aan op hun geloof, het meest dierbare aspect van de eigen identiteit,’ zei Doop destijds.