Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Asva
actueel

Asva-voorzitter Izabella Voortman opgestapt

Wessel Wierda,
30 januari 2024 - 15:15

Vanwege ‘onderlinge meningsverschillen’ stopt Izabella Voortman als voorzitter van studentenvakbond Asva. Op 8 februari zal meer bekend worden over haar opvolger. 

Voorzitter van studentenvakbond Asva Izabella Voortman heeft ‘in goed overleg’ met de andere bestuursleden haar functie neergelegd. Dat laat ze telefonisch aan Folia weten. ‘Onderlinge meningsverschillen’ waren hier debet aan. Verschillende pogingen zouden ondernomen zijn om deze te overbruggen, maar die bleken tevergeefs.

 

Ledenvergadering

Waar deze meningsverschillen precies over gingen, wil Voortman echter niet kwijt. ‘Het is beter om deze zaken binnen de organisatie te houden,’ zegt ze. Voordat Voortman Asva-voorzitter werd, was zij bestuurslid van de Jonge Democraten, de politieke jongerenbeweging van D66. Daarmee kreeg de studentenvakbond een liberaal profiel. Of een verschil in politieke opvattingen de reden is van haar ploselinge vertrek bij de activistische vakbond, is mogelijk, maar zeker is dat niet. 

 

Na de algemene ledenvergadering van de Asva op 8 februari zal duidelijk worden wie Voortman gaat opvolgen en hoe de samenstelling van het bestuur er precies uit zal komen te zien. Asva doet er verder het zwijgen toe.