De ultieme comfortfood in mijn ogen is een groot bord pasta met een rode saus en lekker veel kaas. Dit recept is perfect om te serveren als je gasten over de vloer hebt (want vegetarisch én makkelijk te veganizen*) maar is ook heerlijk om voor jezelf te maken. Maak dan gelijk een grote batch, want de saus blijft in de vriezer nog zeker drie maanden goed.
CONCHIGLIONI (PASTASCHELPEN) MET PADDENSTOEL-CHIANTI RAGÙ
Voor 4 personen:
400 g champignons, in kleine stukjes
200 g oesterzwammen, in kleine stukjes
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
1 wortel, in kleine blokjes
1 rode peper, in ringetjes
70 g tomatenpuree
200 ml Chianti, of een vergelijkbare rode wijn
800 g tomatenblokjes
1 tl suiker
4 takjes verse tijm
2 laurierbladen
100 ml water
100 ml slagroom
30 g Parmezaanse kaas, plus wat extra om te serveren
500 g conchiglioni, makkelijk te vervangen voor een andere pasta zoals een buisvormige of lint-pasta
olijfolie om in te bakken
peper, zout
*Vegan: vervang de slagroom door sojaroom en de Parmezaanse kaas door edelgistvlokken.