Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Erven Arjan Paans.
actueel

Oud-hoofdredacteur Folia Arjan Paans overleden

Redactie Folia,
18 januari 2023 - 10:10
Betreft
Deel op

Oud-hoofdredacteur van Folia Arjan Paans is overleden. Hij trad begin vorig jaar aan als hoofdredacteur-directeur van Folia, maar bleek na vier maanden ernstig én ongeneeslijk ziek te zijn.

Oud-hoofdredacteur van Folia, Arjan Paans, is dinsdag 17 januari overleden. Hij was tot voor kort hoofdredacteur-directeur van Folia, als opvolger van Altan Erdogan. In de korte tijd dat Arjan bij Folia werkzaam was – hij moest zich na vier maanden al ziek melden wegens een ernstige en ongeneeslijke ziekte – heeft de redactie hem leren kennen als een gedreven en onconventionele man, die buiten de gebaande paden wilde proberen het bijna 75-jarige Folia naar een nieuwe tijd te leiden.

 

Arjan Paans was een zeer ervaren journalist. Voordat hij naar Folia kwam was hij in verschillende functies werkzaam geweest bij het Algemeen Dagblad (AD), waar hij ook adjunct-hoofdredacteur was geweest. Daarnaast was hij hoofdredacteur van Metro en interim-hoofdredacteur van Erasmus Magazine, het medium van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sinds mei 2018 was hij hoofdredacteur van een startup, online medium Innovations Origins, een digitaal journalistiek platform met nieuws en achtergronden over technologie en (duurzame) innovatie.

 

Bij zijn aanstelling zei hij dat de internationalisering van de UvA de komende jaren ‘de grootste uitdaging en ook verplichting voor Folia’ zou zijn. ‘We schrijven onze verhalen in het Nederlands en soms ook in het Engels, maar nog niet voldoende, waardoor een belangrijk deel van de UvA-gemeenschap op dit moment helaas minder nieuws tot zich kan nemen dan zou kunnen. Ik ga erop inzetten alle nationaliteiten van de UvA in gelijke mate te bedienen.’ Ook zei hij dat Folia ‘al veel moois’ tot stand had gebracht op videogebied en daarop te willen voortbouwen. Hij wilde podcasts gaan maken met Folia ‘en het contact met onze doelgroep via social media  versterken.’ Zijn plannen en ideeën voor en met Folia heeft Arjan niet kunnen realiseren, maar de redactie gaat hiermee door.

 

Arjan Paans, zoon van de in 2021 overleden oud-hoofdredacteur van de VPRO-gids Boudewijn Paans, laat een vrouw en zoon achter. Arjan is 53 jaar geworden.

Lees meer over