Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Asva studentenvakbond kiest nieuw zeskoppig bestuur

Thirza Lont,
9 juni 2022 - 12:36

Tijdens de algemene ledenvergadering van studentenvakbond Asva is dinsdag het nieuwe bestuur gekozen. Voorheen telde het bestuur vijf leden, maar vanaf 1 september vormt een zestal de nieuwe leiding van het 78e bestuur van de bond. 

De aankomende Asva-voorzitter is HvA-student Aziza Filal. Zij is van mening dat studenten invloedrijk zijn. ‘Alleen moeten we dat nog onder ogen zien. Hier wil ik mij onder andere voor inzetten.’ Verder ziet de aankomende voorzitter dat de nieuwe bestuursleden elkaar al goed liggen. ‘Ik heb er vertrouwen in dat we het aankomende jaar goed kunnen strijden voor de belangen van studerend Amsterdam. We hebben er zin in.’ Tegen het HvA-medium HvanA zei ze eerder dat ze in de toekomst Minister van Onderwijs wil worden.

 

De overige vijf bestuursleden zijn Paula Eikelboom, Anneke van der Werf, Teun Prins, Bor van Zeeland en Milena de Swart. Drie van hen zijn studenten aan de UvA – Eikelboom studeert culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, Prins studeert interdisciplinaire sociale wetenschap en Economics and Business, en Van Zeeland studeert Political Science.

 

Van vijf naar zes 

De zoektocht naar het nieuwe bestuur was in eerste instantie ingezet op vijf personen. Dat er nu toch een zeskoppig bestuur is, komt omdat er ‘ingezet is op het selecteren van het beste bestuur, en niet per se op de beste individuen’, zegt huidige voorzitter Emma Buining. ‘Vasthouden aan het kader van vijf personen had in de praktijk nergens op geslagen.’   

 

Bruining zegt blij te zijn met de opvolgers. In de komende maanden wordt het nieuwe bestuur ingewerkt op het gebied van kennisoverdracht, praktische vaardigheden en veel kennismakingsgesprekken. Daarmee hoopt Buining op een goede start van het nieuwe bestuur in september.  

 

Studentenvakbond Asva is de grootste studentenbelangenbehartiger van Amsterdam voor studenten van de UvA en HvA. 

Lees meer over