Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Koken met Ro | ‘Zo maak je een lekker bakkie pindasaus’

8 juni 2022 - 13:38

Door zijn Indische oma kreeg antropologiestudent Roman een voorliefde voor koken. Nu alle tuinen weer naar barbecue ruiken, is het tijd om zelf pindasaus te maken, voor bij je kipspiesjes. ‘Of gebruik hem bij je gado gado, een frisse Indische salade.’

Ingrediënten (voor twee personen)

 

- 100 gram pinda's (ongeroosterd en ongezout)

- 200 ml water

- 2 (hete) pepers

- 1 eetlepel sambal

- 2 theelepels palmsuiker

- 2 theelepels keukenzout

- 1 theelepel trassi (garnalenpasta)

- 2 blaadjes djeroek poeroet

- 1 halve limoen

 

Recept

Verhit een beetje olie in een koekepan en rooster de pinda's. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pas op: dit is heet. 

 

Breng 200 gram water aan de kook met het sap van een halve limoen en de twee djeroek poeroet blaadjes. Voeg ook het suiker en het zout toe. Laat een paar minuten zachtjes koken. 

 

Maal in een blender, keukenmachine of vijzel de afgekoelde pinda's fijn. Voeg het pindakruim toe aan het zacht kokende water. Snijd de chilipepers fijn en voeg ook deze toe. Laat kort koken tot de saus indikt. 

 

Voeg tot slot de trassi toe en roer goed door. Serveer in een mooie schaal.

 

Lees meer over