Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Lilartsy / Unsplash
actueel

UvA-student en schrijftalent? Doe mee aan onze columnistenwedstrijd

Redactie Folia,
11 maart 2022 - 11:41
Betreft
Deel op

Ben jij student aan de UvA, weet je wat er speelt in het universiteits- en studentenleven en heb je een scherpe, kritische pen? Doe dan mee aan onze columnistenwedstrijd en win een vaste plek als columnist voor Folia, het universiteitsmedium van de grootste universiteit van Nederland. 

Wat moet je doen? 

Schrijf een column van minimaal 300 en maximaal 500 woorden. Je column mag over alles gaan, zolang het onderwerp maar een relatie heeft met de universiteit en het studentenleven. Denk bijvoorbeeld aan worstelingen op de Amsterdamse kamermarkt, vrienden die microdoseren voor tentamens, fysiek versus online onderwijs, woke en diversiteitsbeleid, vliegbeleid van wetenschappers, de nieuwe decaan van geesteswetenschappen of de sociale onhandigheid van daten in het staartje van de coronacrisis. 

 

Wat krijgt de winnaar?

Een vaste plek op de website van Folia, het journalistieke medium van de grootste universiteit van Nederland, en dus direct een groot podium. Als je wint overleggen we hoe vaak je voor ons zult schrijven. Uiteraard krijgen columnisten van Folia een passende vergoeding en waar nodig schrijfbegeleiding. 

 

Wie gingen je voor? 

Folia bestaat sinds 1948 en heeft tal van bekende schrijvers en journalisten voortgebracht. Voorbeelden zijn journalist Joris Luyendijk, wetenschapsjournalist Maarten Keulemans en columnist Aaf Brandt Corstius. Op dit moment bestaat de redactie uit een mix van jonge, beginnende journalisten en meer ervaren krachten die dagelijks nieuws, reportages en achtergronden maken over de UvA, zowel in tekst als in beeld. 

 

Stuur je column vóór 10 april naar redactie@folia.nl. De redactie beoordeelt de columns. Zowel Nederlandstalige als internationale studenten kunnen meedoen. 

Lees meer over