Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Faculteit Acta sluit deuren wegens hoog aantal besmettingen

Dirk Wolthekker,
9 november 2021 - 13:50

Het aantal coronabesmettingen op tandheelkundefaculteit Acta is zo hoog dat het bestuur van de faculteit de hele faculteit de rest van de week sluit. Alle reguliere zorg wordt afgezegd en fysiek onderwijs wordt gecanceld. Het zou gaan om een sluiting die duurt tot en met 14 november.

De sluiting werd aangekondigd door een brief die Bas Bostelaar stuurde naar Acta-studenten. De brief van Bostelaar, commissaris PR van de facultaire studentenraad, is in bezit van Folia.

 

In de brief wordt gesproken van ‘een hoog aantal besmettingen’, maar hoe hoog is vooralsnog onbekend. Bostelaar laat weten dat de informatie uit zijn brief klopt, maar zegt geen toelichting te kunnen geven op de brief. ‘Het bestuur van Acta is momenteel in overleg en zal later met een mededeling komen,’ zegt hij.

 

In een telefoongesprek met Folia bevestigde decaan Elsbeth Kalenderian de sluiting vanwege het hoge aantal besmettingen. ‘Maar die hebben allemaal plaatsgevonden buiten het Acta-gebouw. Wij zijn maandag gebeld door 40 à 50 studenten die ons meldden dat ze zich niet goed voelden, zich hadden getest en positief waren. Wellicht heeft dit te maken met studentenfeesten of Halloween, dat weet ik niet. Dit aantal is echter veel te hoog om geen maatregelen te nemen, dus hebben we vandaag besloten het pand te sluiten tot en met zondag, behalve voor spoedeisende zorg. Deze week is de mondkapjesplicht ingegaan, dus ik hoop dat de uitbraak nu stopt. Als er geen nieuwe besmettingen bij komen verwacht ik volgende week weer open te kunnen gaan, maar daarover beslissen we vermoedelijk vrijdag.’

 

Volgens Het Parool, dat schrijft een brief in handen te hebben van Acta-decaan Elsbeth Kalenderian, is de corona-uitbraak mogelijk veroorzaakt door een lustrumgala van studenten. Dat vond vorige week donderdag plaats. De studenten moesten wel hun coronapas laten zien, maar dit heeft een uitbraak kennelijk niet kunnen voorkomen. Volgens de krant zijn inmiddels meer dan twintig Acta-bezoekers positief getest.

 

Dit bericht is gedurende 9 november meermaals aangevuld.