Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Anne Posthuma
actueel

Voorlopig geen onderwijs in gebouw REC-J/K vanwege luchtkwaliteit

Henk Strikkers,
4 oktober 2021 - 16:23

In ieder geval de rest van de week vindt er geen onderwijs meer plaats in gebouw REC-J/K. Dat heeft de UvA besloten nadat vrijdag uit onderzoek bleek dat de luchtkwaliteit ‘fluctueerde’. Daardoor is niet vast te stellen voor hoeveel studenten de ruimtes geschikt zijn.

Al het onderwijs dat deze week gepland stond in REC-J/K wordt in principe vervangen door online onderwijs. Als dat niet mogelijk is, zoeken de studies naar alternatieven. In REC-J/K wordt voornamelijk onderwijs gegeven door de faculteiten Maatschappij- & Gedragswetenschappen, Rechtsgeleerdheid en Economie & Bedrijfskunde. Ook OnCampus, dat buitenlandse studenten door middel van voorbereidende jaren klaarstoomt voor een studie aan de UvA, geeft er colleges.

 

De kantoren van de afdelingen en organisaties die in het pand zitten zijn beperkt toegankelijk. Overigens geldt voor UvA-werknemers ook nog het advies om thuis te werken als dat kan.

 

Corona

Het is de eerste keer sinds de coronacrisis dat de universiteit besluit om een heel pand voor onderwijs te sluiten vanwege de luchtkwaliteit. Maandag was het gebouw al gesloten, nadat er dit hele weekend gewerkt is om de ventilatie op peil te krijgen. Dat is niet gelukt, waardoor de universiteit heeft besloten om alle 120 motors van het ventilatiesysteem te vervangen. Het is nog niet duidelijk hoe lang dit gaat duren.

 

Ventilatie is een van de pijlers van het anti-coronabeleid en omdat er in het gebouw twijfels waren over die ventilatie heeft de universiteit dit verstrekkende besluit genomen.

 

P.C. Hoofthuis

Eerder uitten enkele docenten op Twitter al wel hun zorgen over de luchtkwaliteit van enkele zalen in het P.C. Hoofthuis, maar tot een sluiting kwam het niet.

 

Dit bericht is op 5 oktober aangevuld.

Lees meer over