Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Ruben den Harder
actueel

Vaccinatielocatie Roeterseilandcampus blijft week langer

Henk Strikkers,
13 september 2021 - 13:48

Studenten en medewerkers kunnen zich ook deze week nog laten vaccineren op UvA’s Roeterseilandcampus. De vaccinatielocatie blijft namelijk een week langer open. Aanstaande donderdag is er bovendien een ‘mobiel prikteam’ aanwezig op Science Park.

Vorige week lieten iets minder dan 500 mensen, veelal studenten en medewerkers van de universiteit, zich op de Roeterseilandcampus vaccineren tegen covid-19, zo meldt een woordvoerder van de GGD Amsterdam.

 

Mede vanwege dat hoge aantal hebben de GGD en de universiteit besloten om de vaccinatielocatie een week langer dan gepland te laten staan. Tot en met vrijdag 17 september kan een ieder er binnenlopen voor een eerste vaccinatie met Janssen of BioNTech/Pfizer, of een tweede Pfizerprik.

 

Science Park

De UvA wilde graag ook op andere locaties vaccinaties kunnen aanbieden. Door een gebrek aan prikteams is dat lastig, meldt de woordvoerder van de universiteit. Wel is er donderdagmiddag 16 september eenmalig een prikteam aanwezig op Science Park. In bar The Brainwave kunnen studenten en medewerkers zonder afspraak binnenlopen voor een prik.

 

Vorige week bezocht demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) de vaccinatielocatie. De video die we hierover maakten is hieronder te zien.