Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Hoofdredacteur Altan Erdogan gaat Folia verlaten

Redactie Folia,
2 september 2021 - 10:37

Na zesenhalf jaar verlaat Altan Erdogan (54) Folia om hoofdredacteur te worden van de Amsterdamse stadszender AT5. Hij begint op 1 oktober. Het bestuur van de Stichting Folia Civitatis gaat de komende tijd op zoek naar een vervanger.

Altan Erdogan studeerde in 1991 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte in zijn eerste jaren als verslaggever en eindredacteur voor het Haarlems Dagblad, Het Parool en de Volkskrant. In 2002 werd hij eindredacteur en adjunct-chef van Volkskrant Magazine. Daarna werkte hij in leidinggevende functies voor het nieuwe weekblad Volkskrant Banen, Nieuwe Revu en de Vara.

 

Maagdenhuis

In april 2015, midden in de tumultueuze periode van de Maagdenhuisbezetting, kwam Erdogan naar Folia, toen nog het papieren én online nieuwsforum voor zowel de UvA als de Hogeschool van Amsterdam. Drie jaar later werd het papier vaarwel gezegd en verscheen Folia alleen nog als online nieuwsvoorziening voor UvA en HvA. Korte tijd daarna gingen UvA en HvA, bestuurlijk uit elkaar en kreeg de HvA onder Erdogans leiding het aparte online magazine voor de hogeschool HvanA.

 

Sindsdien gaf hij leiding aan een organisatie in spagaat: de Stichting Folia Civitatis maakte twee online nieuwssites, één voor de UvA en één voor de HvA, beide met aparte redacties, maar samen gevestigd op de Roeterseilandcampus. Sinds dit jaar is het hogeschoolmedium ondergebracht in een eigen stichting en werkt de HvanA-redactie vanaf de Leeuwenburg. Beide media zijn daardoor helemaal los van elkaar komen te staan en bedienen elk een eigen doelgroep.

 

75 jaar kwaliteit

In een reactie laat Erdogan weten Folia en HvanA ‘met een goed gevoel’ achter te laten. ‘Toen de besturen van de UvA en de HvA besloten uit elkaar te gaan, hebben we snel de redactionele splitsing van Folia en HvanA mogelijk gemaakt. Er staan twee prima redacties die heel goed verder kunnen. Folia met de kwaliteit waar het al bijna 75 jaar om bekend staat, HvanA als een jong en nieuw online magazine. Het was zes jaar lang een voorrecht om met mijn redacteuren journalistiek te mogen maken in het Amsterdamse hoger onderwijs.’

 

De besturen van de Stichting Folia Civitatis en Stichting HvanA gaan in de komende weken op zoek naar vervanging.

Lees meer over