Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Intreeweek deels fysiek, deels online

Henk Strikkers,
5 juli 2021 - 15:15

De Intreeweek voor eerstejaars UvA-studenten vindt in augustus en september deels fysiek en deels online plaats. Dat laat de organisatie weten. ‘Indien de pandemie in september uit het zicht is, is er een grote kans dat dit jaar het legendarische eindfeest van Intreeweek zal plaatsvinden.’

Bijeenkomsten met grote groepen eerstejaars zoals de opening in Carré of het beruchte feest in de Gashouder op de woensdagavond gaan dit jaar niet door zoals in het verleden, maar verder lijkt de Intreeweek in veel op die van de jaren voor de coronacrisis. Er is een sportdag, er zijn kennismakingen met sportverenigingen en studentenorganisaties, en op vrijdagochtend zijn alle eerstejaars ook welkom in dierentuin Artis.

 

Online ticket

Toch houdt de organisatie bij alle evenementen een slag om de arm bij deze lustrumeditie. Tijdens deze vijftigste Intreeweek wordt te allen tijde ‘rekening gehouden met de geldende richtlijnen van het RIVM en coronagerelateerde maatregelen’. Bovendien heeft de organisatie ‘op- of afschaalplannen voorbereid voor de situatie eind augustus’.

 

Om tegemoet te komen aan studenten die niet naar Amsterdam kunnen komen is er bovendien de mogelijkheid om voor tien euro deel te nemen aan alle online activiteiten van de Intreeweek. Het gaat daarbij onder meer om de opening, het Intree Diner (dat studenten thuis kunnen koken) en een online spelshow.

 

Alleen voor eerstejaars

De Intreeweek van dit jaar staat gepland van 30 augustus tot en met 3 september en is enkel toegankelijk voor nieuwe eerstejaars studenten van de universiteit. Tweedejaars bachelorstudenten die dit najaar voor het eerst naar Nederland komen kunnen zich aanmelden voor de master-introductie die de UvA organiseert.

Lees meer over