Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Taylor Vick (Unsplash)
actueel

UvA gaat alle medewerkers en studenten vragen hun wachtwoord te wijzigen

Henk Strikkers,
23 februari 2021 - 17:34

Alle studenten en medewerkers van de UvA krijgen een mail met instructies om hun wachtwoord te wijzigen. Uit onderzoek van de universiteit is gebleken dat hackers, die de UvA en HvA al een aantal dagen virtueel aanvallen, de beschikking hebben over versleutelde wachtwoorden.

Volgens de universiteit is het een voorzorgsmaatregel. Hoewel de wachtwoorden versleuteld zijn, kunnen de hackers volgens de UvA er mogelijk misbruik van maken. Wanneer het wachtwoord van je UvA-ID hetzelfde is als voor een account op een andere site of app, wordt geadviseerd ook daar het wachtwoord te veranderen.

 

Cyberaanval

De UvA en HvA worden al enkele dagen getroffen door een cyberaanval. Volgens de universiteit gaat het om professionele hackers die uit zijn op geld. Tot nu toe is het hen niet gelukt om losgeld te vragen, onder meer omdat de universiteit na de cyberaanval op de Universiteit Maastricht vorig jaar extra maatregelen heeft genomen.

 

De ICT Servicedesk is de komende tijd langer beschikbaar, van 7 uur tot 22 uur, en bovendien zijn er meer mensen om je te woord te staan. Toch waarschuwt de universiteit voor lange wachttijden.

Lees meer over