Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Bob Bronshoff (UvA)
actueel

Docent Franse taal & cultuur op non-actief om onderzoek grensoverschrijdend gedrag

Henk Strikkers,
17 december 2020 - 09:08

Een docent Franse taal & cultuur is dit najaar door de UvA op non-actief gezet na signalen over grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt NRC. Adviesbureau Berenschot is een onderzoek naar de docent gestart.

In 2017 werd al eens een klacht tegen de docent deels gegrond verklaard, zo schrijft NRC. Destijds betrof het een klacht van een student die beweerde dat de docent haar had aangeraakt, haar op schoot had genomen en zijn hoofd tegen haar billen had gelegd. Aangezien daar behalve zij en de docent niemand bij was geweest, verklaarde klachtencommissie niet alles gegrond. Wel stond volgens de commissie vast dat de docent ‘de grens tussen het persoonlijke en het zakelijke’ had overschreden en dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag.

 

Het UvA-bestuur droeg decaan Fred Weerman op te kijken of er een nader onderzoek naar de docent nodig was, maar dat onderzoek kwam er niet. Volgens de UvA was dat niet mogelijk, zo reageert ze nu in de krant, omdat andere studenten niet zouden willen meewerken.


Non-actief

Dit najaar heeft de UvA na ‘recent ontvangen signalen in deze casus’ besloten alsnog een onderzoek naar de docent in te stellen. Hangende het onderzoek is de docent op non-actief gesteld.