Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Foto vrijgegeven door de politie
actueel

Verdachte aangehouden in zaak vermiste student Sumanta Bansi

Henk Strikkers,
9 november 2020 - 08:49

De politie heeft dit weekend een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de vermiste student biomedische wetenschappen Sumanta Bansi. Het gaat om een 34-jarige man uit Rijswijk. Van Bansi is sinds 18 februari 2018 niets meer vernomen. De student was zwanger toen ze verdween.

Sumanta Bansi werd geboren in Suriname en kwam naar Nederland om aan de UvA te studeren. In 2017 begon ze met een studie biomedische wetenschappen. Eind 2017 of begin 2018 raakte Sumanta zwanger en snel daarna verdween ze. In november 2018 werd Bansi opgegeven als vermist.

 

Uit onderzoek van de politie bleek dat ze negen maanden eerder haar laatste teken van leven had gegeven. Na 18 februari 2018 nam Bansi met niemand meer contact op en werden haar pasjes en haar telefoon niet meer gebruikt. De politie gaat ervan uit dat Sumanta niet langer in leven is en heeft meerdere malen naar haar lichaam gezocht in het Robbenoordbos in de kop van Noord-Holland.

 

Dit weekend meldde De Telegraaf dat de Ierse rechter had bevolen dat Google locatiedata van een mogelijke verdachte moest delen met de Nederlandse politie. Zondagochtend werd vervolgens een verdachte aangehouden. Het is onduidelijk of het om de man gaat wiens locatiedata werden opgevraagd. Het is ook nog niet duidelijk wat de exacte rol van de man in deze zaak is.