Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Dirk Gillissen (UvA)
actueel

Duizenden UvA-studenten konden geen tentamens maken

20 oktober 2020 - 12:30

Door een inlogstoring in UvA-systemen konden duizenden studenten dinsdag geen tentamens maken. De precieze oorzaak van de problemen zijn nog niet bekend. Aan het eind van de dag was de ICT-storing verholpen.

UvA-studenten en medewerkers kunnen sinds vanochtend negen uur niet inloggen op Canvas, Testvision, Zoom, SAP en SIS. De storing valt midden in de tentamenweek van veel UvA-studenten. Als gevolg van de storing konden vanochtend om negen uur drieduizend studenten van verschillende faculteiten niet aan hun online tentamen beginnen, meldt een woordvoerder van de UvA.

 

Op zoek naar alternatieven

De universiteit is momenteel bezig met een zogenoemde ‘work-around’ om te kijken of er alternatieve voorhanden zijn om de tentamens weer zo snel mogelijk doorgang te laten vinden. Vanmiddag om 13.00 uur zijn er weer een groot aantal tentamens gepland. De UvA beslist om uiterlijk 12.30 uur of die wel doorgang kunnen vinden, laat de woordvoerder weten. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het probleem is. 

 

UvA′ers, onder wie bijzonder hoogleraar politicologie Sarah de Lange en universitair hoofddocent rechtsfilosofie Nanda Oudejans, spreken op Twitter van een drama. Studenten kunnen hun tentamens niet maken of voorbereiden, en promovendi kunnen hun verdediging via Zoom niet volbrengen.

 

Update 12.45 uur: Een woordvoerder van de UvA laat weten dat de tentamens die om 13.00 uur of later vanmiddag zouden beginnen ook niet doorgaan. Dit komt omdat de UvA de oorzaak van de storing tot nu toe nog niet heeft kunnen achterhalen.

 

Update 14.00 uur: Het Twitteraccount van de UvA zegt dat de tentamens die voor vanavond gepland stonden ook niet doorgaan.

Update 17.30 uur: De online tentamens die voor morgen zijn gepland gaan door, meldt de UvA. Het inlogsysteem dat problemen veroorzaakte, werkt weer naar behoren. De precieze oorzaak van de problemen is niet bekend.

Lees meer over