Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Ontgroenweekenden corps afgelast

Maureen Blankestijn,
18 september 2020 - 20:14

De ontgroeningsperiode van het Amsterdams studentencorps A.S.C./A.V.S.V. is vanaf vanochtend in zijn geheel stilgelegd. De ‘groene tijd’ was eerder al ingekort. Volgens rector Sophie Jongeling is dat niet gebeurd wegens besmettingen tijdens die periode.

Normaal gesproken duurt de ontgroeningsperiode een hele maand, maar vanwege corona was deze ‘groene tijd’ al teruggebracht naar vier weekenden. Nu zijn de laatste weekenden alsnog afgelast. Bronnen bevestigen aan Folia dat meerdere leden van het corps besmet zijn met corona, maar dat is volgens rector Sophie Jongeling niet de aanleiding om de ontgroeningsweekenden niet door te laten gaan.

 

‘In samenspraak met de gemeente Amsterdam leek het beter om af te zien van de ontgroeningsweekenden die nog gepland stonden,’ vertelt Jongeling.

 

Fleurperiode al eerder afgelast

Eerder deze zomer waren er al coronabesmettingen bij de fleurperiode van het corps. Daarbij gaan eerstejaars leden op zoek naar een dispuut. Na een week werd deze periode stopgezet naar aanleiding van positief geteste mensen die op de sociëteit waren geweest. De GGD en het bestuur verzochten toen iedereen die op locatie was geweest twee weken in thuisquarantaine te gaan.