Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Nina Hol
actueel

Nina Hol is nieuwe voorzitter Centrale Studentenraad

Sterre van der Hee,
21 augustus 2020 - 16:02

Rechtenstudent Nina Hol (23) is vrijdag verkozen tot nieuwe voorzitter van de Centrale Studentenraad (CSR). Hol stond op nummer 2 op de lijst van studentenpartij De Vrije Student en was eerder vicevoorzitter van de faculteitsraad bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Via een anonieme online stemming werden ook drie andere functies in het dagelijks bestuur vervuld: de raad koos Ivan Muso (studentenpartij UvASociaal) als vicevoorzitter, Elias Hidoussi (UvASociaal) als penningmeester en Evelyn Pomasqui (UvASociaal) als pr-chef. Voor de vijfde functie, met de portefeuille ‘onderwijs en onderzoek’, is nog niemand gekozen. 

‘Ik merk dat veel studenten ideeën hebben over verbeteringen aan de UvA, maar hier niets mee doen’

Hol was vorig jaar vicevoorzitter in de faculteitsraad van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Eerder zei ze in Folia vooral ‘een luisterend oor’ te willen zijn voor studenten. ‘Ik merk dat veel studenten ideeën hebben over verbeteringen aan de UvA, maar hier niets mee doen, omdat het lastig is om ergens aan te kloppen met een idee. Daarnaast heb ik al eerder in een raad gezeten, waarbij ik het heel leuk vond om inspraak te hebben op het beleid.’

 

De coronacrisis heeft dat proces wel wat veranderd, zegt ze nu. ‘Als studentenraadslid is het belangrijk en leuk om inspraak te hebben. Ik houd van onderwijsvernieuwing en vind het interessant hoe de universiteit zich aanpast aan de maatregelen met online hoorcolleges en werkgroepen via Zoom. Dat is nieuw voor studenten, maar ook voor het bestuur.’ Hol wil zich daarnaast bezighouden met bredere onderwijsontwikkelingen zoals flexstuderen. ‘Ik hoop mensen ook te kunnen begeleiden met onderwerpen waar zij een passie voor hebben, zoals dekolonisatie of proctoring.’

 

Verdeling zetels 

De CSR heeft veertien leden. Zeven leden worden direct verkozen, de andere leden worden afgevaardigd door elk van de zeven faculteiten, één per facultaire studentenraad. Naast bovengenoemde direct gekozen leden zijn ook Julia Nguyen (UvASociaal), David Steenmeijer (De Vrije Student) en Tijmen Diethorst (Inter) direct gekozen. De afgevaardigden van de faculteiten zijn Taimoor Baig (Sefa) voor de Faculteit der Economie en Bedrijfskunde, Chimira Obiefule (Tof) voor de Faculteit der Geesteswetenschappen, Evrim Hotamis (inter) voor de Faculteit der Geneeskunde, Kaleem Ullah (UvASociaal) voor de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Daan Rademaekers (Lief) voor de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en Assamaual Saidi (OpRecht) voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. 

 

De Faculteit der Tandheelkunde heeft geen zetel geclaimd. In plaats daarvan heeft UvASociaal een vijfde zetel gekregen. Deze is opgevuld door Sofiya Koba.