Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Ontgroening corps stilgelegd na coronabesmettingen

Henk Strikkers,
4 augustus 2020 - 07:38

De grootste studentenvereniging van de stad, A.S.C./A.V.S.V., heeft haar ontgroening stilgelegd nadat vier leden besmet bleken te zijn met het coronavirus. Dat meldt Het Parool. Het bestuur van de vereniging ‘denkt dat de vier leden het virus niet tijdens activiteiten van het corps hebben opgelopen,’ zegt de voorzitter tegen de krant.

Het bestuur van het corps heeft alle leden gevraagd twee weken in quarantaine te gaan om te voorkomen dat het virus zich kan verspreiden. Bovendien is besloten om de ontgroening van nieuwe aspirant-leden stop te zetten. Dat heeft de vereniging gedaan in overleg met de GGD en de Amsterdamse universiteiten en hogescholen.

 

Geen moeilijke beslissing

‘We hebben ook vanaf het begin gezegd: “Als er ook maar één ding misgaat trekken we de stekker eruit. Dus in die zin was het geen moeilijke beslissing”,’ zegt A.S.C./A.V.S.V.-voorzitter Sophie Jongeling tegen Het Parool. Zij verwacht dat de ontgroening niet wordt afgemaakt.

 

Voor de zomer liet het A.S.C. al aan Folia weten dat de ontgroening laag op het prioriteitenlijstje staat. ‘We gaan de ontgroening online doen of uitstellen. Het belangrijkste is dat we aankomende studenten opvangen, en dat ze elkaar en de vereniging leren kennen,’ zei bestuurslid Juul Braaksma destijds. Daar is het studentencorps de laatste weken blijkbaar op teruggekomen.

 

Brandhaard Amsterdam

De laatste weken loopt het aantal coronabesmettingen in Nederland weer verder op, met name onder jongeren en met name in de grote steden. In de regio Amsterdam-Amstelland kwamen er zondag 50 nieuwe coronagevallen bij en daarmee blijft de regio na Rotterdam-Rijnmond de grootste brandhaard in Nederland.