Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Inschrijving Intreeweek geopend

Dirk Wolthekker,
7 juli 2020 - 14:08

Het studiejaar is nog maar net afgelopen en het nieuwe kondigt zich al weer aan. De Intreeweek vormt traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe collegejaar. Nieuwe studenten kunnen zich nu aanmelden voor de online Intreeweek en er is een speciale video-app.

Corona heeft de Intreeweek dit jaar ingrijpend veranderd, want het evenement is veranderd van een fysiek in een (grotendeels) online festiviteit. Leer je nieuwe universiteit kennen vanachter je beeldscherm. Het is misschien niet ideaal, maar het is even niet anders. Twee praktische gevolgen heeft het ook: deelname kost dit jaar maar twintig euro en de sociale introductie duurt vier dagen en niet vijf, zoals gebruikelijk.

 

Master

‘Dit is een van de belangrijkste Intreeweken ooit,’ zegt Intreeweek-voorzitter Wouter Christiaansen. ‘Omdat veel UvA-colleges voorlopig nog online worden gegeven, is dit het enige moment om connectie te maken met medestudenten. Bijzonder is bovendien dat dit jaar voor het eerst de eerstejaars masterstudenten uit het buitenland kunnen deelnemen. Mede om die reden verwachten we zo’n zesduizend deelnemers.’ Inmiddels is de inschrijving op stoom gekomen en hebben zich al meer dan duizend deelnemers aangemeld. Info over de inschrijving vind je hier. Evenals voorgaande jaren is er uiteraard ook een Intreeweek-app. ‘Die was in voorgaande jaren vooral een hulpmiddel, maar is nu met 30.000 toepassingen uitgebreid. Eerder gaf de app alleen een overzicht van de activiteiten, nu doe je er alles mee. De app is echt het middelpunt van de Intreeweek geworden.’

‘Kleine fysieke activiteiten zullen plaatsvinden in groepjes van vijftien, uiteraard op afstand en met twee begeleiders’

Eindfeest

Afhankelijk van het uiteindelijke aantal aanmeldingen en het aantal beschikbare begeleiders, zullen er kleine fysieke activiteiten kunnen plaatsvinden. ‘In groepjes van vijftien, uiteraard op afstand en met twee begeleiders. Denk aan een museumbezoek of een comedy-avond in De Balie. Daar kun je dan heen gaan of het volgen via de app.’ Het wereldberoemde Intreeweek-eindfeest vindt dit jaar ook online plaats. Er wordt gestreamd vanaf drie locaties: er komen dj’s op de grote brug van de Roeterseilandcampus, op het dak van Science Park en in de binnentuin van de Oudemanhuispoort. ‘Thuis kun je er dan bij dansen.’ De Intreeweek begint op maandag 24 augustus en duurt tot en met donderdag 27 augustus.