Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Folia
actueel

Update | Technische problemen teisteren verkiezingen voor studentenraden

Dirk Wolthekker,
8 juni 2020 - 13:11

De studentenraadsverkiezingen zijn vandaag met de nodige problemen van start gegaan. De elektronische uitnodiging om te stemmen komt vertraagd binnen bij studenten, en de website stem.uva.nl is vooralsnog onbereikbaar.

Waar het precies aan ligt wordt momenteel door de afdeling ICTS onderzocht. Een deel van de problemen komt jaarlijks voor, een ander deel kan liggen aan het feit dat de UvA samenwerkt met een nieuw bedrijf dat de verkiezingen monitort. Eerder werd samengewerkt met het Groningse bedrijf UOCG, maar na een aanbesteding werd gekozen voor het bedrijf Web-elect, dat de studentenraadsverkiezingen dit jaar voor het eerst technisch begeleidt.

 

Spambox

Alle UvA-studenten krijgen een mail van Web-elect waarin staat hoe ze kunnen stemmen. Die mail was vanochtend nog niet naar iedereen verstuurd, laat een woordvoerder van het centraal stembureau weten. Hoe dat kan is nog niet helemaal duidelijk. De mails werden niet in een keer gestuurd naar alle studenten, maar ‘in brokjes’. Er wordt nu gewerkt aan het verzenden van het laatste brokje. Het is ook mogelijk dat de stemuitnodiging in een spambox terecht komt.

 

In de mail die studenten krijgen stond andere jaren altijd een link die moest worden aangeklikt, nu moeten studenten ‘een knop’ aanklikken, waarna ze kunnen stemmen. Zelf naar stem.uva.nl gaan is zinloos, omdat die site eruit ligt. Een woordvoerder van de UvA laat weten dat de zaak wordt uitgezocht. De site stem.uva.nl is sinds maandagavond weer bereikbaar.

 

Dit bericht is aangepast op dinsdag 9 juni.