Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Geert ten Dam en Karen Maex voor nog eens vier jaar benoemd in UvA-bestuur

Henk Strikkers,
22 november 2019 - 16:41

Bestuursvoorzitter Geert ten Dam en rector magnificus Karen Maex zijn benoemd voor een tweede termijn in het UvA-bestuur. Hun benoeming liep oorspronkelijk komend voorjaar af, maar hun termijn is nu met vier jaar verlengd tot en met mei 2024.

De Raad van Toezicht, die bestuursleden aan universiteit benoemt, laat bij monde van voorzitter Marise Voskens weten dat Ten Dam en Maex ‘oog en oor hebben voor wat er bij studenten en medewerkers leeft en speelt. Zij komen op voor de belangen van de universitaire gemeenschap, staan voor de positie en rol van de UvA in de samenleving en durven zich uit te spreken.’

 

De studentenraad (CSR) en de ondernemingsraad (COR) werden voorafgaand aan de herbenoeming om advies gevraagd en adviseerden positief. ‘De CSR heeft de afgelopen jaren constructief met dit College van Bestuur,’ gewerkt zegt studentenraadsvoorzitter Pjotr van der Jagt. ‘De COR waardeert de wijze waarop Geert en Karen hun taken hebben uitgevoerd en kijkt met vertrouwen uit naar de toekomstige overleggen,’ zegt ondernemingsraadvoorzitter Gerwin van der Pol.

 

Het bestuur van de UvA wordt gevormd door voorzitter Geert ten Dam, rector magnificus Karen Maex en algemeen bestuurslid Jan Lintsen. Ten Dam en Maex werden beiden in 2016 benoemd. Ten Dam was daarvoor hoogleraar Onderwijskunde, Maex was voor ze rector werd decaan van de bètafaculteit van de UvA en de twee bètafaculteiten van de VU.