Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Broodjesmaker Tony Fernandes keert terug op zijn oude plek in het Atrium op het Binnengasthuisterrein. Cateraar Eurest heeft dat besloten na aanhoudende klachten over het vertrek van de broodjesmaker.

De Portugees, die al ruim tien in de mensa werkt, smeert vanaf volgende week maandag weer zijn bekende broodjes mozzarella en tonijn. De broodjesmaker, die gewoon in dienst bleef maar niet meer zijn broodjes smeerde, moest wijken vanwege een andere opzet van de nieuwe cateraar. Naar aanleiding van de klachten die zijn binnengekomen, heeft Eurest ook besloten de openingstijden te verruimen en het aanbod vegetarische producten flink uit te breiden. Zo gaat Café de Krater op het Roeterseiland ’s morgens een half uur eerder open.

‘We hebben goed gekeken naar alle klachten die boven tafel kwamen toen we onlangs spraken met verschillende studentenverenigingen,’ zegt René Niemarkt, vestigingsmanager van cateraar Eurest voor de UvA-HvA. ‘Hoewel Eurest met eigen cateringconcepten werkt, hebben we na intern overleg toch besloten Tony terug te laten keren. Er was heel veel vraag naar. We gaan nu ook per locatie gaan kijken wat we aan de openingstijden kunnen doen.’

Meldpunt
Vanwege alle klachten over cateraar Eurest, riepen studentenbond Asva en de Centrale Studentenraad van de UvA (CSR) vorige week nog een meldpunt catering in het leven. Op de website catercomments.nl worden klachten over het assortiment, de prijzen en de openingstijden van de verschillende kantines verzameld. Niemarkt zegt ook deze website de komende tijd goed in de gaten te houden.

De catering op de hogeschool en universiteit is op 1 januari overgenomen door Eurest. Anders dan voorganger Sorbon wil de nieuwe cateraar meer aandacht besteden aan gezonde en biologische producten, zonder daarvoor meer geld te vragen. Een belangrijke eis van de studenten die betrokken waren bij de selectieprocedure waaraan het bedrijf meedeed.

Cateraar Eurest heeft een speciale webpagina in het leven geroepen om studenten en medewerkers op de hoogte te houden. De site is hier te vinden.

Folia publiceerde in 2009 een portret van Tony (pdf, pagina 19).