Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Jan-Kees Steenman (HvA)
actueel

UvA-cateraar Cormet wordt Cirfood

Henk Strikkers,
20 augustus 2019 - 09:30

Cormet Enjoy the good life, het bedrijf dat sinds 1 januari 2017 de catering aan de UvA regelt, krijgt een nieuwe naam. Vlak nadat het kleine bedrijfje de aanbesteding van de UvA won werd het al overgenomen door de Italiaanse cateringgigant Cirfood. Nu – twee jaar later – verdwijnt ook de handelsnaam Cormet.

Cormet Enjoy the good life gaat vanaf deze maand door het leven als Cirfood Nederland en wordt daarmee ook voor de buitenwereld een duidelijk onderdeel van de Cooperativa Italiana di Ristorazione. Dat bedrijf ontstond in 1992 in Italië door een fusie van een aantal kleine cateraars en heeft tegenwoordig een omzet van meer dan 600 miljoen euro per jaar. Het is vooral groot in Italië waar het onder meer scholen, ziekenhuizen, bedrijven en verzorgingstehuizen catert.

 

Nederland & België

De laatste jaren is Cirfood bezig met het opzetten van een internationale tak, met name in Nederland en België. Zo catert het de Belgische bank KBC, een aantal grote Belgische accountantskantoren en bij de vliegtuigmaatschappij Brussels Airlines. In Nederland is de UvA een van de grootste klanten van Cirfood. Het restaurantje Viavai, dat onder in REC-A zit, wordt ook uitgebaat door Cirfood.

 

Anders dan de naam zal er in de nabije toekomst waarschijnlijk weinig veranderen in de dienstverlening van Cirfood.

Lees meer over